Sreda 24.10.2012.
04:05
Večernje novosti

"Vlast bi volela da se DS podeli"

Mićunović: Bez DS-a nema reformskih procesa
 

"S jedne strane, za to (podelu DS) postoji interes pojedinih finansijskih moćnika, koji bi želeli da podešavaju svojim interesima privredna i finansijska kretanja i DS učine zavisnom od vlasnika krupnog kapitala. Postoji i želja vladajuće koalicije da izdele DS, jer je u tom slučaju lakše 'vladati' u parlamentu", rekao je Mićunović za "Večernje novosti".

Nisu nas zvali za platformu o Kosovu

 

Upitan da li je DS dobila poziv da se uključi u izradu platforme za Kosovo i Metohiju, Mićunović je rekao da nije i da ne zna šta državni vrh sprema.

 

"Njegov (Dačićev) susret sa Tačijem nije sporan, jer realnost je da se moraju normalizovati odnosi sa Prištinom i da demagogija ne donosi nikakvu korist. Ali, sporno je to što državni vrh očigledno sve u vezi sa Kosovom radi tajno", kazao je Mićunović.

Mićunović je rekao da se nada da neće biti revanšizma ko god odnese pobedu na stranačkim izborima 10. novembra i dodao da je u tome "ključ opstanka stranke". Upitan da li će ostati u stranci u slučaju da pobedi Dragan Đilas, Mićunović je naveo da stranka nije Đilasova, već njegova.

"Poslednji koji iz nje treba da izađe sam ja. Mogu samo da me isteraju, ali ne verujem da će se to desiti. Moja dužnost je da učinim sve da se ona ne pocepa i funkcioniše jedinstveno, jer bez DS teško će se nastaviti reformski procesi", ocenio je Mićunović.

On je kazao da sa "lica članova DS čita zebnju da ne dođe do rascepa", ali i osećanje zadovoljstva i smirenja u svakoj prilici kada mogu jedinstveno da deluju, da pokažu solidarnost.

"To se videlo i u 'slučaju Dulić', kada je ceo poslanički klub DS jedinstveno i solidarno nastupao", naveo je Mićunović. On je ocenio da je izborni rezultat trenutno nemoguće predvideti.

"Najvažnije je da ne bude nekorektnih nastupa, da se očuva dostojanstvo stranke, da se ne pomišlja na bilo kakav revanšizam, da stranka ostane cela i funkcionalna, da pronađemo neko rešenje da stranka koja ima 200.000 članova, opstane", kazao je Mićunović.

2024 © - Vesti online