Utorak 06.11.2012.
12:05 >> 12:05h
E.V.

Publika tražila još jedan koncert

Predrag Živković Tozovac
 

Tozovac je jedan od najpoznatijih srpskih kompozitora, tekstopisaca i pevača, ali i
školovani instrumentalista i zabavljač. Karijeru je započeo tokom '60-ih godina kao harmonikaš u pratnji tada popularnijih pevača.
 

Kasnije u saradnji sa drugim kompozitorima počeo je da komponuje i izvodi svoje pesme. Kao jedan od retkih školovanih muzičara svog doba, dobar poznavalac teorije i istorije muzike, pekao je zanat po brojnih kafanama.

Bez njegovovih pesama kao što su "Oči jedne žene", "Prazna čaša na mom stolu", "Jesen u mom sokaku", "Vlajna" ni danas se ne može zamisliti ni jedno veselje. Ono što Tozovca izdvaja od ostalih pevača narodne muzike je specifičan izvođački senzibilitet i sposobnost da svoje pesme interpretira upravo na način najbliži publici. On živi svoje pesme kada je tužan on plače, kada je radostan smeje se...

Tokom 50 godina duge karijere Tozovac je snimio 30 singlova i 20 albuma, održao preko 300 koncerata u bivšoj Jugoslaviji, Francuskoj, Veliikoj Britaniji, Kanadi, Americi. Najčuveniji njegovi koncerti održani su u Beogradu u Domu Sindikata i u Zagrebu u dvorani Vatroslav Lisinski. Sve ovo ga čini živom legendom srpske estrade.

2024 © - Vesti online