Ponedeljak 22.10.2012.
18:56
Beta

LŠ: Šahtjor dočekuje Čelsi, BATE za evropsko proleće

Fudbaleri Šahtjora dočekuju evropskog šampiona

Fudbaleri ukrajinskog Šahtjora pokušaće sutra protiv evropskog prvaka Čelsija da nastave sa dobrim učinkom na svom terenu u duelima sa klubovima iz Engleske.

Klub iz Donjecka slavio je u tri od poslednje četiri utakmice na svom terenu protiv engleskih klubova. 

Šahtjor i Čelsi igraće u trećem kolu Lige šampiona, dok će se u drugom meču Grupe E sastati Nordsjeland i Juventus. Dancima i Italijanima to će biti prvi medjusobni duel. Torinski Juventus je do sada jednom igrao sa klubom iz Danske, kada je 1982. godine pobedio Vidovre sa 4:1.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja beloruski BATE Borisov dočekaće Valensiju u okviru Grupe F. Belorusi su u prethodnom kolu pobedili viceprvaka Lige šampiona Bajern iz Minhena sa 3:1, a u klubu veruju da bez obzira na negativan skor protiv španskih klubova (0:6), mogu da pobede Valensiju i na taj način osiguraju "evropsko proleće" u Minsku.

Nakon dva startna poraza, Lil će pokušati da osvoji prve bodove u ovogodišnjem takmičenju, u utakmici sa Bajernom.

Fudbaleri Barselone nisu poraženi na svom terenu u Ligi šampiona u poslednjih 17 utakmica, a sutra će dočekati škotski Seltik. Barselona je trenutno vodeća u Grupi G, dok je Seltik na drugom mestu, sa dva boda manje.

U drugom meču te grupe Benfika će gostovati Spartaku iz Moskve, koji je i dalje bez bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Lider Grupe H Mančester Junajted dočekaće portugalsku Bragu. Junajted do sada u istoriji kluba nijednom nije izgubio na svom terenu od bilo kog portugalskog tima, ali su igrači trenera Žozea Pešeira neporaženi u poslednjih sedam gostovanja u Evropi.

Poslednjeplasirani u Gupi H Galatasaraj sastaće se sa rumunskim Klužom.

Sve utakmice počinju u 20.45, osim utakmice između Spartaka iz Moskve i Benfike, koja počinje u 18.00 časova.

2024 © - Vesti online