Ponedeljak 22.10.2012.
16:21
Beta

LSV: Zabraniti "Pokret 64 županije"

Traži zabranu ekstremističkog "Omladinskog pokreta 64 županije": Liga socijaldemokrata Vojvodine

"LSV se jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak. Očekujemo da, kao što je to bio slučaj sa "Obrazom" i "Nacionalnim strojem'", i "Pokret 64 županije" bude zabranjen", navodi se u saopštenju za javnost temerinskog odbora te stranke.

LSV je kritikovala i medije zbog netačnih navoda da su mladi Mađari u Temerinu u velikom broju sledbenici ekstremističkog "Pokreta 64 županije" i navela da to nije tačno.

Ta stranka je pozvala nadležne da što pre jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu u noći sa subote na nedelju.

Lokalni novosadski mediji objavili su da su petorica pripadnika "Omladinskog pokreta 64 županije" uz nacističke pozdrave uzvikivali i nacističke parole, a zatim pretukli dvojicu mladića, posle čega ih je policija privela i podnela krivične prijave za nasilničko ponašanje.

"Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti. Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam", piše u saopštenju LSV.

2024 © - Vesti online