Ponedeljak 22.10.2012.
13:32
Dnevni avaz

Srbija na vrhu Obaminih prioriteta

SAD i Obama veruju da je budućnost Balkana u evrointegracijama
 

Riker, koji je pomoćnik državne sekretarke SAD Hilari Klinton, rekao je da Vašington po svim pitanjima zapadnog Balkana "veoma blisko radi" sa evropskim prijateljima. SAD veruju da je budućnost u evropskim i evroatlantskim integracijama, pri čemu nijedna zemlja koja izabere stazu integracije ne sme biti izostavljena, kazao je Riker za sarajevski Dnevni avaz. Zapadni Balkan zbog toga, dodao je Riker, ima svetlu budućnost.
 

Govoreći o minulim loklanim izborima u BiH, on je naglasio da je u centru pažnje u Americi bio izborni proces u Srebrenici.


S tim u vezi, načelnik Srebrenice će morati da radi za celu zajednicu da bi se promovisalo pomirenje, koje je veoma važna tema za region Balkana, smatra Riker.
 

"Očekujemo da ohrabri povratak izbeglica, obezbedi sigurnost za sve građane i da se fokusira na srebreničke ekonomske izazove", kazao je Riker.
 

Riker nije zadovoljan odugovlačenjem postupka priključenja BiH NATO-u, ali je rekao da će se SAD sa evropskim partnerima angažovati i na tim pitanjima kako bi što pre bili ostvareni postavljeni ciljevi.

2024 © - Vesti online