Petak 19.10.2012.
20:52
RTS

Banjaluka: Prvi Mekdonalds dobio grafite mržnje

Ovde potpis
 

Na nekoliko lokacija u centru Banjaluke, dan nakon otvaranja prvog Mekdonaldsovog restorana pojavili su se grafiti usmereni protiv ovog globalnog lanca brze hrane.

Za sada nije poznato ko stoji iza grafita na kojima se mogu videti jasne poruke o nepoželjnosti ovog svetski poznatog brenda.

Reporteri portala Klix.ba snimili su nekoliko poruka koje se nalaze na stubovima u samom centru Banjaluke u kojoj je u sredu otvoren prvi Mekdonaldsov restoran.

Ceremoniju otvaranja pratili su protesti tzv. "Grupe odgovornih građana" koja je Banjalučanima delila letke na kojima je pisalo "Zašto je Mekdonalds toliko loš? Činjenice koje oni ne žele da znate!".

Na letku se navode informacije o štetnosti Mekdonaldsovih obroka, njihovom sastavu, kao i odnosu ove kompanije prema zaposlenima.

Banjalučki Mekdonalds je izgrađen na površini od 840 kvadratnih metara, a u njega je uloženo oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka. U restoranu, koji ima 193 sedeća mesta, zaposleno je 80 mladih ljudi, koji su primljeni preko entitetskog Zavoda za zapošljavanje.

2024 © - Vesti online