Petak 19.10.2012.
14:26
RTS

Dodik tuži lažne Srebreničane

Tužba protiv svih kratkrotrajnih stanovnika Srebrenice koji su došli da bi pomogli Bošnjacima da pobede
 

Prema podacima MUP-a Republike Srpske, od izbora do danas iz registra Srebrenice odjavljeno je 349 osoba.

"Protiv svih će biti podneta krivična prijava za prevaru. MUP RS sada proverava ko se prijavio dva meseca pre izbora, ko odjavio, a ko će se odjaviti za šest meseci", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Pravi problem predstavlja podmetanje nezavisnog kandidata za načelnika opštine Srebrenica Radojice Ratkovca, zbog koga su se rasuli srpski glasovi, što je dovelo u pitanje pobedu kandidata "Koalicije za Republiku Srpsku" Vesne Kočević, istakao je Dodik.

Da je u Srebrenici bilo nepravilnosti tokom izbora potvrdilo je i ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Na sedam biračkih mesta u toj opštini utvrđena su značajna odstupanja mahom u korist bošnjačkih partija, kojima je pripisano nekoliko stotina glasova za koje je, kako se navodi, utvrđeno da su nepostojeći.

Predsednik Opštinskog odbora SNSD Srebrenica Radomir Pavlović rekao je juče da srpske političke partije koje su činile "Koaliciju za Republiku Srpsku" na lokalnim izborima u Srebrenici traže da se ponove izbori na šest biračkih mesta u ovoj Opštini i ponovno brojanje 358 nevažećih glasačkih listića.

"Uputili smo žalbe i ukazali na neregularnost i netačnost izbornih rezultata na sedam birališta", rekao je Pavlović.

2024 © - Vesti online