Petak 19.10.2012.
09:04
Alo

Karići vode 2.000 Srba u Rusiju

Dragomir Karić nije hteo da više priča o ovom projektu
 

Firma "Alliance BK Group" namerava da organizuje odlazak radne snage u Rusiju posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije, i to za potrebe posla koji je ugovorila u Ruskoj Federaciji i drugim državama u kojima posluje, kaže izvora "Alo".

Dragomir Karić, jedan od vlasnika multinacionalne kompanije "Braća Karić", kratko je poručio da kao poslanik ne može da priča o poslovanju "Alliance BK Group". Direktorka ove firme Ljubica Vukotić potvrdila je ovu informaciju u neformalnom razgovoru, ali nije želela da otkrije ništa više o tom poduhvatu. Inače, vlasnik "Alliance BK Group" je kiparska firma "Verado limited".

U NSZ-u potvrđuju da su do sada sarađivali sa pomenutim preduzećem, ali da zapošljavanje 2.000 radnika još nije traženo.

"Firma 'Alliance BK Group' obratila se NSZ-u za posredovanje u zapošljavanju pošto u saradnji sa partnerima iz Ruske Federacije planira otvaranje regionalnog informatičkog centra u Beogradu, u kojem bi radilo od 150 do 300 informatičara.
Takođe, ova firma je učestvovala i na sajmu koji je oraganizovao NSZ i tom prilikom je traženo pet inženjera građevinarstva i arhitekture i menadžera za rad u Rusiji", objašnjavaju u NSZ-u.

Pošto su se Karići najviše hvalili dobijanjem posla na gradnji olimpijskog kompleksa u Sočiju, pretpostavka je da će i armija srpskih radnika biti uposlena u oblasti građevinarstva.


Ugovor o projektovanju i izgradnji mnogofunkcionalnog objekta, u kojem će biti smešten Organizacioni komitet Zimskih olimpijskih igara i Zimskih paraolimpijskih igara 2014. u Sočiju, potpisan je pre dve godine, a vrednost radova procenjena je na više od 100 miliona dolara.


Dragomir Karić je tada kao jedan od direktora ruske naftno-gasne kompanije "Itera" najavio da će "građevinarima koji se budu dokazali na ovom projektu, vrata biti otvorena i u drugim građevinskim sektorima 'Itere'".

2024 © - Vesti online