Petak 19.10.2012.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: V. Sekulić

Između želja i mogućnosti

Rođaci u poseti: Karolina sa majkom, Verom i Nenadom Noić
 

Zahvaljujući donacijama u vrednosti od oko 4.000 evra, Karolina je celu prošlu školsku godinu provela na vežbama, naučila da govori i raspoznaje zvukove. Ali, da bi naredne godine bila osposobljena za polazak u redovnu školu, jer na Kosovu ne postoje specijalne škole za decu oštećenog sluha, neophodno je da do ovog juna prođe još jednu logopedsku rehabilitaciju i savlada predškolski program u Osnovnoj školi "Stefan Dečanski" u Beogradu.


- Stan koji smo prošle jeseni iznajmili i plaćali donacijama čitalaca "Vesti" zadržali smo i preko leta, tako da smo Karolina i ja imale gde da se smestimo. Suprug, koji sam radi, novac je pozajmio da dođemo. I dalje nas dve uspevamo da mesec preguramo sa 350 evra, što je više od suprugove plate - priča zabrinuto majka Jelena u beogradskom Dopisništvu "Vesti".

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Dok sluša, zabrinutost se vidi i u očima ljupke i marljive devojčice. Ne pomažu ni prelepa haljinica, dar Vere Noić iz Klermont Feranda koja je sa sinom Nenadom, na putu ka Kosovu, ostala u Beogradu da poseti svoju malu rođaku i obraduje je mnoštvom pokolona među kojima je i 50 evra.


- Familija na Kosovu je velika i svima treba pomoć. Najsrećnija bih bila kad bih Karolini mogla da snosim troškove rehabilitacije - rekla je u beogradskom Dopisništvu Vera Noić, penzionerka koja je, kako kaže, uzimala učešće u svim akcijama organizovanim u Francuskoj za pomoć deci s Kosova.


Ovog puta Vera Noić darovala je 20 evra Kristini Ristić, siročetu iz Krševice kod Bujanovca, a odlazeći iz Beograda ponela je zadovoljstvo što je njena mala rođaka ostvarila znatan napredak u govornoj komunikaciji, ali i brigu da li će porodica moći da isfinansira rehabilitaciju do kraja.

2024 © - Vesti online