Četvrtak 18.10.2012.
19:50
Beta

"Demokrate su mi smestile"

 Demokrate su htele da me uklone sa političke scene : Goran Knežević
 

"Ovo nije samo završna reč na ovom sudskom postupku, ovo je završna reč u aferi koju je montirala Demokratska stranka, odnosno neki njeni funkcioneri koji su želeli da me javno diskredituju i uklone sa političke scene", rekao je Knežević u Specijalnom sudu u Beogradu.

Osim Kneževića, još 19 okrivljenih među kojima i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina, optuženi su za malverzacije građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine i za nameštanje tendera.


Terete se za krivična dela zločinačko udruživanje, zloupotreba službenog položaja i primanje i davanje mita.


Knežević je do hapšenja oktobra 2008. godine, bio funkcioner Demokratske stranke, a potom je prešao u Srpsku naprednu stranku.

Knežević koji je sada funkcioner Srpske napredne stranke, rekao je da nisu izneti nikakvi dokazi protiv njega za navodne zloupotrebe dok je bio gradonačelnik Zrenjanina, već su to "samo naslovi u žutoj štampi".

"Ničega nema - ostali su samo naslovi u žutoj štampi i besmislena neutemeljena tvrdnja Tužilaštva za organizaovani kriminal koje je, kao što to ovih dana postaje jasno, samo produžena ruka DS ili bar jedne njene frakcije", tvrdi Knežević.

Iznošenje završnih reči optuženih nastavlja se sutra u 14.30 u Specijalnom sudu.

Odbrana Gorana Kneževića je u završnoj reči u sredu predložila da ga sud oslobodi optužbe da je, s grupom saradnika, oštetio državu za 150 miliona dinara.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči predložilo da optuženi budu proglašeni krivim i osuđeni na dve do šest godina zatvora.

2024 © - Vesti online