Četvrtak 18.10.2012.
16:36
Beta

Održan štrajk upozorenja u "Galenici"

Radnici Galenike ne žele da dozvole da fabrika ode u stečaj
 

On je agenciji Beta kazao da je jednočasovni štrajk organizovan u skladu sa zakonom i da zaposleni traže da se nađe rešenje da se obnovi puna proizvodnja u "Galenici" i da se fabrici vrate dugovanja.

"Nećemo stati na ovome, bili smo strpljivi više od godinu dana, ali nam se još niko zvanično nije obratio da kaže šta dalje i šta će biti sa nama", kazao je Pantelić.

On je dodao da država treba domaćinski da se odnosi prema svom vlasništvu i naglasio da sindikati, Nezavisnost i Samostalni, neće dozvoliti da se u Galenici ponovi scenario iz nekih drugih fabrika kada je njihova vrednost spuštena na samo jedan dinar i dovedene su u stečaj.

Sindikati Nezavisnost i Samostalni juče su od Vlade Srbije zatražili hitnu nabavku sirovina za punu uposlenost pogona, naplatu potraživanja za isporučene lekove, smenu sadašnjeg vršioca dužnosti i izbor novog generalnog direktora, kao i poštovanje kolektivnog ugovora, uz upozorenje da će radikalizovati protest ukoliko današnji štrajk upozorenja ne urodi plodom.

Galenika ima oko 2.500 zaposlenih i u svom asortimanu ukupno 267 proizvoda. Na kraju prošle godine gubitak te kompanije je bio 122 miliona evra, a 86 miliona evra nenaplaćena potraživanja. Sadašnji vršilac dužnosti direktora Galenike je Živomir Novaković.

2024 © - Vesti online