Četvrtak 18.10.2012.
15:08
telegraf.rs

Nestala prva dama Severne Koreje?

Kim Džong Un sa svojom izabranicom Ri Sol Đu
 

Uobičajeni pratilac svog muža na proputovanju po, osim Kube, poslednjoj pravoj komunističkoj zemlji na svetu, Ri je potpuno nestala iz svih vesti koje se emituju u njenoj zemlji.

Konzervativni južnokorejski dnevnik “JoongAng Ilbo” nagađa da je njeno iznenadno uklanjanje od očiju javnosti zapravo uzrokovano činjenicom da nikada nije viđena da nosi Kim Il Sungov bedž (deda trenutnog vođe ove države i čoveka koji je stvorio Severnu Koreju; nakon njegove smrti 1994. godine proglašen je večnim predsednikom, tako da je DNRK jedina država čiji je predsednik mrtav) – nešto što je obavezno za sve Severnokorejance. Kao i sve vesti koje dolaze iz ove zemlje, ovo treba uzeti sa velikom dozom rezerve.

Isti list tako navodi neimenovani izvor koji njen nestanak povezuje sa ukusom u odevanju i ljubavlju prema garderobi koja “izgleda skupo”, a to se pre svega odnosi na njen izbor odelo i torbi.

Ali tu se spekulacije ne završavaju. Neke glasine zapravo govore da je Ri trudna i zbog toga sklonjena od javnosti – barem se tako priča među ljudima ove ponosne zemlje koja ne prestaje da bude trn u oku međunarodnoj zajednici, delom zbog svog nuklearnog programa, ali većim delom verovatno zbog upornog i prkosnog odbijanja da svoj sistem promene i prilagode zapadnom modelu.

2024 © - Vesti online