Četvrtak 18.10.2012.
12:46
Beta

Dačić: Spremni smo za pregovore ako treba i sutra

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Nećemo da nas optuže da mi kočimo dijalog i potpuno je deplasirana priča da nećemo da razgovaramo zbog nekoga sa druge strane", rekao je Dačić novinarima na Kalemegdanu pošto je otvorio izložbu o trgovini ljudima.

Dačić je rekao da u petak 19. oktobra neće biti održan sastanak sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na kome bi on mogao da bude određen za šefa pregovaračkog tima u dijalogu Beograda i Prištine.

Premijer Srbije je najavio da će se uskoro sastati sa predstavnicima EU radi dogovora o temama i načinu na koji će dijalog biti vođen.

Dačić je rekao da Srbiji ne preti neposredna opasnost od ponovnog uvođenja viza za EU i njavio da će uskoro o tom problemu u Briselu razgovarati sa predstavnicama EU za spoljnu politiku i unutrašnje poslove Ketrin Ešton i Sesilijom Malmstrem.

Na pitanje o smanjenoj podršci građana za ulazak Srbije u EU, Dačić je odgovorio da to pitanje zbog Kosova ima politički predznak i ocenio da članstvo u EU i dalje podržava veoma visok procenat građana, gotovo polovina.

"Ne bih to upoređivao sa podrškom NATO-u,", rekao je Dačić. Premijer Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog izvinjenja Tanjuga povodom vesti objavljene o njegovom govoru na skupu u Dragincima.

2024 © - Vesti online