Sreda 17.10.2012.
21:25
Vestionline, Beta

UEFA pokrenula postupak protiv FSS i FA

UEFA je večeras saopštila da će pokrenuti postupak protiv FSS-a zbog "navodnog rasističkog skandiranja" navijača Srbije tokom utakmice i posle nje.

Postupak protiv FA pokrenuće se zbog nedoličnog ponašanja igrača Engleske na kraju utakmice u Kruševcu.

Oba slučaja biće razmatrana na sledećem redovnom sastanku Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, zakazanom za 22. novembar.

Blater reagovao protiv rasizma u fudbalu

 

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je rastužen rasističkim ispadima u tom sportu i kazao je da se treba boriti da se diskriminacija eliminiše.

 

Blater na svom nalogu na Tviteru nije direktno pominjao meč Srbija - Engleska u Kruševcu, ali je njegovo oglašavanje usledilo posle celodnevne kampanje britanske vlade posle incidenata u Kruševcu u utorak.

 

"Rastužen sam svaki put kada čujem o rasisticčkim incidentima u fudbalu. Moramo da nastavimo da se borimo da iskorenimo diskriminaciju iz našeg sporta. Izbacite rasizam iz fudbala", napisao je Blater.

 

Predsednik FIFA ostavio je link ka zvaničnoj stranici svoje organizacije, u kojoj se citira posvećenost svetske kuće fudbala borbi protiv rasizma i citira se član statuta koji strogo zabranjuje bilo koji oblik diskriminacije.

2024 © - Vesti online