Sreda 17.10.2012.
20:30
Vestionline

Krstić: Očekujem dosta emocija u "Pioniru"

"Navijač sam Partizan, ali pre svega profesionalac" - Nenad Krstić

Srpski košarkaš Nenad Krstić će u četvrtak, u dresu CSKA, prvi put igrati protiv Partizana, kluba u kojem se afirmisao.

"Biće to moja prva utakmica ne samo protiv Partizana, nego i protiv nekog srpskog tima. Najlepše godine sam proveo u crno-belom dresu, kada sam kao mlad i talentovan igrač prvi put otišao od kuće. Osećanja će svakako biti pomešana, ja sam navijač Partizana, ali sam i profesionalac. Neće biti jednostavno, ali ću učiniti sve da pomognem kako bi CSKA pobedio", rekao je Krstić.

Kapiten reprezentacije Srbije smatra da će odbrana biti ključ utakmice.

"Sigurno će biti dosta emocija tokom utakmice u Pioniru. Trudiću se da ih suzbijem i profesionalno pristupim meču. Svesni smo da smo favoriti, ali treba to da opravdamo. Partizan ima veoma mlad tim. Pojedine igrače sam upoznao ovog leta u reprezentaciji i uverio se da su izuzetno talentovani. Biće veoma motivisani, posebno jer igraju pred svojim navijačima. Pokušaće da nas nadtrče, da iskoriste svoju energiju kako bi nas pobedili. Ako ih ne shvatimo ozbiljno imaćemo problema. Ali ako budemo igrali kao što treniramo, ozbiljno, uz jaku odbranu, imamo dobre šanse za trijumf", rekao je Krstić.


Vladimir Micov, kojeg je na aerodromu sačekala porodica, poručio je da mu je uvek lepo kada dođe u Srbiju pa makar i na dan, dva.

"Sigurno je da neće biti lako u Pioniru. Partizan jeste mlada, ali perspektivna ekipa. Mi se još uigravamo, nadamo se da će sve doći na svoje mesto uskoro. Znam kako je u Partizanu i znam da će biti puna hala. Na nama je da pokažemo kvalitet i potvrdimo ulogu favorita", poručio je Micov.

Trener CSKA Etore Mesina jako dobro poznaje atmosferu u Pioniru, zbog čega je Beograd maltene poistovetio sa ovom dvoranom.

"Znamo gde dolazimo, Beograd-Pionir. Znamo da su naši protivnici podmlađeni, ali biće teško. Promenili su nekoliko igrača, iskusniji su otišli, ali to ne menja koncept njihove igre. Meni je ovo nova sredina, prilagodio sam svoje metode rada ekipi. Uigravamo se, vremenom ćemo sklapati kockicu po kockicu. Veoma je bitan meč, nadamo se da ćemo i ovde upisati pobedu", rekao je Mesina.

2021 © - Vesti online