Sreda 17.10.2012.
15:40 >> 15:44h
Beta

"Uradili ste malo za Srbiju; ne uvodite nam (bar) vize"

Zahvalio bih Evropskoj uniji za ono što su uradili za Srbiju, a to je veoma malo, i da ih zamolim da nam ne oduzimaju ono što su nam dali i da nam ne prete: Palma
 

"Zahvalio bih Evropskoj uniji za ono što su uradili za Srbiju, a to je veoma malo, i da ih zamolim da nam ne oduzimaju ono što su nam dali i da nam ne prete", rekao je Dragan Marković Palma na svečanoj sednici povodom Dana oslobođenja Jagodine od fašizma. On je naveo da je EU dala građanima Srbije de mogu da putuju bez viza

u zemlje EU i da šest zemalja iz EU poslednjih dana prete Srbiji da će to ukinuti.

Marković je postavio pitanje kako će građani Srbije da veruju EU koja preti da će ponovo uvesti vize i kako da veruju da će, kada bude dobila datum za pregovore, Srbija veoma brzo ući u EU.

"Srbija je ispoštovala sve svoje međunarodne obaveze koje je imala u poslednje

Srbiji ostaje beli šengen

vreme i uvek se Evropa i međunarodna zajednica uhvate za neku sitnicu, a u ovom trenutku za azilante. Poznato je da među azilantima najviše ima Albanaca koji iz političkih i separatističkih razloga odlaze u neke države i traže azil", kazao je Marković i dodao da očekuje da Evropa promeni svoj kurs i da Srbija postane član EU.

Marković je zamolio EU da ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova i Metohije i poručio da Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije.

2024 © - Vesti online