Sreda 17.10.2012.
14:37
Srna

Ministarstvo: Upozorenje za Hrvatsku staro i pogrešno

Ko hoće da se informiše o bezbednosti u Hrvatskoj neka sačeka novi sajt
 

Portparol ovog ministarstva Miloš Todorović rekao je da je u pitanju tehnička greška, jer ta zastarela informacija stoji na starom sajtu koji nije ažuriran i dodao da je u pripremi novi sajt, sa novim informacijama, koji će biti gotov narednih dana.

Todorović je naveo da će novi sajt imati nove informacije o zemljama u koje putuju građani Srbije i da te informacije obično sadrže podatke o samoj državi, ali i informacije o tome da li postoje neke neprijatnosti.

On kaže da je informacija u kojoj se daje savet građanima Srbije prilikom putovanja u pojedine Hrvatske gradove zasnovana na iskustvima državljana Srbije prilikom prošlogodišnjeg letovanja u Hrvatskoj.

Sajt "Euraktiv" objavio je da vlasti Srbije svojim građanima koji kreću na put u Hrvatsku savetuju "izuzetan oprez i krajnje uzdržano ponašanje", a gradovi u kojima građani Srbije nisu bezbedni su Split, Knin, Zagreb, Osijek, Vukovar, Sisak, Zadar, Šibenik i Dubrovnik.

U informatoru za putovanja građana Srbije u inostranstvo objavljuju se bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije za više od 100 država.

U BiH ne analizirati rat

Prema starom informatoru, koji je objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, navodi se da što se tiče BiH nema posebnih rizika za putovanje građana Srbije, ali da se jedino može sugerisati uzdržavanje od napadnog isticanja verske i nacionalne pripadnosti, kao i od javnog tumačenja događaja iz bliske prošlosti.

Navodi se da i dalje postoji opasnost od miniranih područja, a među najugroženijim područjuma od mina su Doboj, Brod, Šamac, Lopare, Srebrenica, Kalinovik.

2024 © - Vesti online