Utorak 16.10.2012.
19:09
Vestionline, Blic

Karabatić: Neka se dokaže da sam nameštao ili neka me ostave

Umoran sam od ove noćne more - Nikola Karabatić

Četvorica optuženih za nameštanje rukometne utakmice u Francuskoj, braća Karabatić, Primož Prošt i Dragan Gajić pojavili su se u Apelacionom sudu u Monpeljeu gde je održana prva runda suđenja.

Nakon izlaska iz sudnice, jedan od najboljih rukometaša današnjice je rekao kako proživljava pravu noćnu moru i pozvao je nadležne da ili dokažu nameštanje, ili da ga ostave na miru.

Nikola i Luka Karabatić, kao i Prošt i Gajić nisu se izjašnjavali pred sudom, već su njihovi advokati kratko obrazložili odbranu, a novo saslušanje je zakazano za 25. oktobar.

Kada je izašao pred okupljene novinare ispred suda u Monpeljeu, Nikola Karabatić je otvorio dušu.

"Neka požure sa traženjem greške i privedu ovu groznu stvar kraju. Izvinite na izrazu, ali sve je ovo sranje. Nije normalno što uporno pokušavaju da dokažu da je utakmica nameštena. Ili neka dokažu, ili neka prestanu da se igraju sa mnom", rekao je francuski reprezentativac.

On je dodao da su on i njegova porodica preživeli pravi "pakao" proteklih nedelja.

"Umoran sam od svega, nisam mogao ni da treniram ni da igram, a imao sam i prave noćne more zbog svega. Ukaljano je moje ime i moje porodice, ali i dalje imam poverenje u pravdu. Želim ponovo da igram i biću još bolji", istakao je Karabatić.

Podsetimo, istraga u Francuskoj pokrenuta je zbog povećanog broja uplata u kladionicama na poraz Monpeljea od Seson Sevinje (31:28), a sumnja se da su supruge i devojke rukometaša, kao i nekoliko osoba zaposlenih u klubu uplatili oko 5.000 evra što im je donelo zaradu blizu 200.000.

U ceo slučaj umešan je i bivši srpski reprezentativac Mladen Bojinović, čiji su pravni zastupnici navodno u ponedeljak pronašli čitav niz propusta koja ne zabranjuje klađenje putem interneta, pa bi postupak protiv rukometaša mogao da bude čak i prekinut.

2024 © - Vesti online