Utorak 27.10.2009.
14:10
Tanjug

Konuzin: Podržavamo težnje Srbije ka EU

"Hajde da realizujemo projekte koji će biti od koristi i za Srbiju i za EU i za Rusiju", rekao je Konuzin na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa domaćinom, gradonačelnikm Jagodine Draganom Markovićem - Palmom.

U razgovoru sa srpskim privrednicima,"uvek naglašavam da je potrebno tražiti i druge partnere, između ostalog i u EU, ali tako da saradnja bude multilateralna", dodao je Konuzin koji je u Jagodini boravio radi realizacije posete političko-privredne delagacije Jagodine Moskvi od 1. do 4. novembra.

"U novom sistemu evropske bezbednosti biće mesta i prostora i za NATO i za OEBS i za EU, SAD, Rusiju i sve ostale koji žele da učestvuju u razradi novog sistema evropske bezbednosti", rekao je Konuzin i dodao da mu je "veoma drago što je Srbija veoma pozitivno doživela posetu predsednika Medvedeva Beogradu".

On je istakao da je sa Markovićem razgovarao "kako da se realizuju dogovori dvojice predsednika (Borisa Tadića i Dmitrija Medvedeva) vođeni 20. oktobra u Beogradu".

"Složili smo se da treba razvijati takvu saradnju od koje obe strane imaju korist", dodao je Konuzin.

Dragan Marković Palma ponudiće pet stipendija za studente iz Rusije koji bi hteli da studiraju na Pedagoškom fakultetu u Jagodini

Marković je istakao da će Jagodina u Moskvi 2. novembra, na sastanku s privrednicima glavnog grada Ruske Federacije u ambasadi Srbije, ruskim biznismenima ponuditi dva hektara zemlje besplatno u Industrijskoj zoni u Jagodini, na Koridoru 10.

Ponudiće i pet stipendija za studente iz Rusije koji bi hteli da studiraju na Pedagoškom fakultetu u Jagodini, i obavestiti ih o skoroj privatizaciji Industrije kablova i Jagodinske pivare, rekao je Marković.

Konuzin je razgovarao i sa grupm privrednika iz Jagodine koji će biti u delegaciji u Moskvi.

2024 © - Vesti online