Sreda 17.10.2012.
05:25

Zabranjeno mu da jaše, ali i da se kocka

 

Kontroverzni džokej Deni Nikolić

Ovo je prvi put još od 2006. godine da je policija iskoristila svoje zakonsko pravo da nekom zabrani odlazak u Kraun kasino. Poslednji put svoja ovlašćenja je iskoristila bivša načelnica policije Kristina Nikson, kada je grupu osumnjičenih kriminalaca stavila na crnu listu gradske kockarnice.


Odlika Kena Leja tumači se nastojanjem policije da problematičnim osobama iz konjičkog sporta zabrani da se kockaju i klade. Veruje se da se će se na listi nepoželjnih gostiju Kraun kasina, tokom narednih meseci naći još 10 osoba koje su osumnjičene za kriminalne aktivnosti.


Policija je nedavno donela odluku kojom se onemogućava odlazak nepoželjnim osobama i u kladionicu Tabkorp park u Meltonu, koju je stalno posećivao veći broj poznatih članova podzemlja, a koji se dovode u vezu sa korupcijom u konjičkom sportu.


Odluka protiv 37-godišnjeg Denija Nikolića doneta je u trenutku dok se on još uvek nalazi pod istragom policije o navodnoj umešanosti u nemeštanje rezultata konjičkih trka, održane u Krenburnu u aprilu prošle godine.


U međuvremenu, Nikolić pred sudom pokušava da poništi odluku disciplinske komisije Konjičkog saveza Viktorije, kojom mu je zabranjeno da dve godine učestvuje u sportu. Disciplinska komisija je takvu odluku donela nakon što je utvrđeno da je Nikolić verbalno pretio glavnom kontroloru trka Teriju Beiliju.


Tribunal za administrativna i građanska pitanja trebalo je da raspravlja o zahtevu Denija Nikolića, koji traži da mu se odbori učešće na konjskim trkama, čime bi se poništila nedavna odluka o njegovoj diskvalifikaciji iz konjičkog sporta. Ejdž nije uspeo da dođe do komentara Nikolića o zabrani posete Kraun kasina.


Policija istražuje, Deni piše


Tokom poslednjih nekoliko nedelja detektivi iz specijalne jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala Purana ispitali su veći broj svedoka iz konjičkog sporta, a njihova istraga usmerena je na proveru sumnji u nemeštanje trke na kojoj je pobedio grlo Smokig Aces, koje je jahao džokej Deni Nikolić. Veruje se da će nakon prikupljenih dokaza o mogućoj krivičnoj odgovornosti umešanih u navodno nameštanje trka odlučiti Javno tužilaštvo.


Ejdž saznaje da Nikolić priprema svoju autobiografsku knjigu, u kojoj bi navodno predstavio svoj život džokeja. Izvori bliski Nikoliću potvrdili su novinama, da je jedna komercijalna TV stanica ponudila džokeju ekskluzivni intervju, uz honorar od nekoliko desetina hiljada dolara.

2024 © - Vesti online