Sreda 17.10.2012.
07:14
Vesti

Kaminić i Gatelari svedoci protiv Medića

U maju na sudu: Ron Medić


Ovo je rečeno prošle nedelje pred Centralnim lokalnim sudom u Sidneju. Medić je optužen da je naredio ubistvo bivšeg poslovnog partnera koje je počinjeno 2009. godine. Njih dvojica bila su umešana u niz sudskih parnica, a svaki od njih je tvrdio da mu onaj drugi duguje milione. Mekgerk, poreklom Škot, ubijen je hicem u glavu, ispaljenim iz blizine.

 


Suđenje preostaloj dvojici, koje optužba tereti za ubistvo, tek treba da bude zakazano. Reč je o Kristoferu Estefanu, koji je imao svega 19 godina kada su se on i njegov prijatelj Haišam Safetli (46) navodno dovezli pred Mekgerkovu porodičnu kuću u Kremornu, 3. septembra 2009. Obojica priznaju da su bili prisutni kad je Mekgerk likvidiran, ali poriču da su pucali.


Saslušanje Rona Medića je kasnilo dok je pravosuđe odlučivalo o druga dva ključna igrača - bivšem bokseru Lakiju Gatelariju i njegovom prijatelju i vozaču Senadu Kaminiću.
Gatelari se izjasnio da je kriv za pomaganje pre ubistva, dok je Kaminić priznao krivicu za pomaganje posle zločina.


Njihov sudski pretres uz izricanje presude zakazan je za 13. decembar. Kad budu osuđeni, oni će biti ključni svedoci protiv Medića, za koga policija tvrdi da je zagovornik ubistva.


Džina O'Rurke, koja predstavlja Krunu, rekla je da koji god sud za prekršaje bude dobio sudski proces naredne godine, biće potrebno nedelju dana samo da se pročita 55 tomova policijskog arhivskog materijala.


U podnesku, ranije podnetom sudu, policija navodi da je na dan ubistva, oko 1.30 po podne, Estefan došao u Safetliju kuću u Eldersliju sa registarskim tablicama upravo ukradenim s jednog kamioneta koji se nalazio na parkingu u Liverpulu.


Safetli je bio obučen u tamni donji deo trenerke i dugi kaki kaput. Par je navodno popušio marihuanu, a Safetli je popio viski pre nego što su krenuli ka Kremornu. U 6.25 uveče, Mekgerk je iz blizine pogođen u glavu, dok je ispred kuće izlazio iz svog mercedesa. Na putničkom sedištu bio je njegov devetogodišnji sin.

2024 © - Vesti online