Ponedeljak 15.10.2012.
20:32
Beta

Uskoro dopuna prijave protiv Dulića

Oliver Dulić
 

Prikupljena dokumentacija, kako je javio RTS, odnosi se na neuplaćene dažbine u postupku dobijanja rešenja, preduzećima čiji je osnivač država, među kojima su i Srbijagas, Železnica Srbije, Telekom i Elektroprivreda Srbije.

Dulić je, kako se navodi na sajtu RTS, Tužilaštvu za organizovani krminal predao sva tri pasoša koja poseduje - srpski, hrvatski i diplomatski pasoš u kojem je važeća viza za Kanadu. Ta dokumenta, kako RTS saznaje u Tužilaštvu, koristiće se kao dokaz u sudskom postupku.

Mediji su ranije preneli da bi Oliver Dulić, kao član parlamentarne delegacije u Interparlamentarnoj uniji, trebalo da iduće sedmice putuje u Kanadu, o čemu odluku sada treba da donese Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u petak, 12. oktobra Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Optužni predlog podnet je i protiv Dulićevog saradnika u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Dulić je u utorak, 9. oktobra saslušan u Tužilaštvu posle čega je pušten.

Duliću je u ponedeljak, 8. oktobra Skupština Srbije ukinula poslanički imunitet na koji se pozvao prilikom pokušaja policije da ga uhapsi u subotu, 6. oktobra.

Oliver Dulić je u više navrata negirao da je zloupotrebio službeni položaj.

2024 © - Vesti online