Ponedeljak 15.10.2012.
17:44
24sata.rs

Hrvati nude 100 miliona $ da se film o Tesli snima kod njih?

Jedan od najvećih umova: Nikola Tesla
 

Hrvatski producenti kontaktirali su srpskog producenta Vladimira Rajčića, čiji prethodni (neuspešni) producentski poduhvat je film "Srpski ožiljci". Naime, njihova želja da se njegovo sledeće visokobudžetno holivudsko ostvarenje - biografski film o Nikoli Tesli - snima u njihovoj zemlji.

Bejlova žena ima srpske krvi

Čuvenog naučnika Nikolu Tesla, oko čijeg se porekla se bore svi narodi na ovim prostorima, u filmu Vladimira Rajčića bi trebalo da igra Kristijan Bejl. Inače, Bejl je oženjen za bivšeg modela Srbislavu "Sibi" Blažić, koja je poreklom iz Srbije.

Iako već duže vremena postoje dogovori da se film o čuvenom naučniku snima u Srbiji, hrvatski producenti, navodno, na sve moguće načine pokušavaju da producente filma dovedu u svoju zemlju.


Kako se priča, oni su glavnom producentu filma Vladimiru Rajčiću ponudili neverovatnih 100 miliona evra samo da bi se film snimio u Hrvatskoj.


- Da, tačno je da su sa mnom kontaktirali neki producenti iz Hrvatske. Žele da dođemo i da u Hrvatskoj snimamo film o Tesli - kaže Rajčić za hrvatske medije.


Međutim, on je primamljive ugovore do sada odbijao. Da li će i 100 miliona evra?!


Setimo se filma "Srpski ožiljci" dok se pripremamo za sledeći Rajčićev poduhvat posvećen Nikoli Tesli.

Zanimljivo da je u pripremi još jedan film posvećen Tesli u kome bi slavnog naučnika trebalo da igra Ralf Fajns, a u ekipi bi trebalo da bude i Sara Džesika Parker.

2024 © - Vesti online