Ponedeljak 15.10.2012.
16:53 >> 17:02h
Beta

Beograd: Uhapšen zbog ubistva penzionisanog novinara

Policija ubrzo uhapsila osumnjičenog

Uhapšeni Nikola B. je jutros oko pet sati na Novom Beogradu, ispred kioska u Bulevaru umetnosti broj 27a, više puta udario Kučića rukama i nogama u glavu i telo, usmrtivši ga na licu mesta.

Uviđaj je obavio dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu, u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca i pripadnika Policijske uprave za grad Beograd. Po nalogu dežurnog istražnog sudije, telo ubijenog penzionera prevezeno je na Institut za sudsku medicinu.

Osumnjičeni Nikola B. je uhapšen neposredno posle izvršenog teškog ubistva i u zakonskom roku biće priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, piše u saopštenju.

Ljubomir Kučić (82) rođen je u Beogradu, a ceo radni vek proveo je u novinskog agenciji Tanjug, u kojoj se zaposlio 1958. godine kao prevodilac u ekonomskoj redakciji, da bi ostatak karijere proveo kao spoljnopolitički novinar.

Kučić je bio član UNS-a od 1959. Govorio je engleski, nemački, ruski i francuski jezik, bio je Tanjugov dopisnik iz Berlina i zamenik direktora Tanjugovog Međunarodnog pres centra.

Beogradska policija uhapsila je Nikolu B. (30) zbog sumnje da je ubio Kučića, tako što ga je više puta udario rukama i nogama u glavu i telo.

2024 © - Vesti online