Ponedeljak 15.10.2012.
15:30
Dnevni avaz

Maca: Kompleksaši su me oterali

Imao sam velike planove za pozorište: Dragan Marinković Maca
 

On je u razgovoru za Avaz optužio novinare da su ga sprečili da postane direktor pozorišta.


- Kakva javnost, pa to je zbog četiri stotine negativnih komentara iskompleksiranih ljudi koji sjede iza kompjutera i za koje niko nije čuo. A mediji u Srbiji, u kojima postoji sijaset kvazinovinara, sve su to iskoristili kako bi povećali tiraž. Tako da komentari te javnosti nisu kompetentni - kazao je Marinković.


"Dnevni avaz" piše kako se očigledno u slučaj umešala i politička elita, jer pojedini srpski portali prenose da je kandidatura glumca Dragana Marinkovića Mace na mesto direktora Pozorišta mladih povučena na insistiranje predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.


- Ja nisam politički angažovan, niti bi ikad bio. Ne radim ništa iz tog interesa, ja dovoljno dobro živim. Ali ne znam zašto su se tako okrenuli, nikad mi neće biti jasno. I cela situacija je čudna, izbori u BiH, evo i u Crnoj Gori, ne znam nekako su vremena turbulentna - zaključuje Marinković.


List piše i da je pri objavljivanju odluke za kandidaturu na ovu poziciju Marinković imao u planu saradnju sa svim pozorištima u regionu.


- Repertoarska politika novosadskog pozorišta bila bi kreativnija, inovativnija i radili bismo kao svaka normalna teatarska kuća u svetu. Psi laju, karavani prolaze, ja verujem da ću uspeti dobiti ono što želim. Ako sam ja glavna tema medija, meni je na neki način drago. Šira javnost govori samo o meni. Ako sam ja bitniji od društvenih tema, u redu - kazao je Marinković.

2024 © - Vesti online