Ponedeljak 15.10.2012.
12:48
Beta

Dačić traži izvinjenje Tanjuga i B92

Ivica Dačić na polaganju venaca u Dragincu
 

"To (izvinjenje) tražim i od B92 jer je objavio naslov 'Zločinci nas ne puštaju u EU'. Ne znam da li su mediji svesni posledica takvih interpretacija", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija, u pauzi konferencije o trgovini ljudima.

Dačić je istakao da je Tanjug njegovu izjavu u Dragincu kod Loznice, gde je održan pomen streljanim civilima u Drugom svetskom ratu, preneo na neadekvatan način, a da su drugi mediji, kao B92 i Blic, na osnovu toga objavili izjave komentatora.

"Sada se može očekivati da Nemačka uputi zvaničan protest. Mediji ne moraju da me vole, ali bi trebalo da imaju odgovoran odnos prema državi. To što su juče uradili je direktno štetno za nacionalni i državni interes", kazao je Dačić.

On je pozvao medije da "ako već ne šalju novinare na događaje, ne tumače njegove misli, nego da ih samo prenesu".

"Ne mislim da sam toliko vredan da tumače moje misli. Danas ću dostaviti svima šta sam rekao pa neka se vidi da li je negde pomenuto da nas zločinci ne puštaju u EU", dodao je.

"Nijedan normalan čovek to ne bi mogao da kaže, čak i da tako misli, to ne bi rekao", naveo je Dačić.

Dačić je dodao da je juče došao u situaciju da je morao da moli medije da objave ono što je rekao.

"Odmerio sam šta je trebalo da kažem i za to snosim odgovornost. Mislim da nisam pogrešio jer nikoga nisam povredio. To sam govorio i u UN. Nemam kome da se pravdam, šta sam rekao, rekao sam, a ako nisam dobro rekao, narod će to oceniti na izborima i tačka. Ali, nemojte da od toga da pravimo diplomatske skandale", kazao je Dačić.

Dačić je naveo da je juče rekao da Srbija posle genocida koji je preživela u dva svetska rata, jer je bila na pravoj strani, nije zaslužila nepravedan odnos prema njenim državnim i nacionalnim interesima.

"Odmah posle Drugog svetskog rata, oni koji su počinili zločine počeli su da grade novu Evropu. Smatram da i Srbija ima pravo na svoju novu sansu. Poraženi u Prvom i Drugom svetskom ratu postali su važniji faktor od Srbije na Balkanu", kazao je Dačić i upitao "kakve to veze ima sa interpretacijom u medijima.

2024 © - Vesti online