Ponedeljak 15.10.2012.
12:41
Vesti

Muta Nikolić selektor Makedonije?

Seli u Makedoniju? - Miroslav Nikolić

Da li je u pitanju bio psihološki rat uoči duela Radničkog sa MZT-om u Skoplju ili u navodima ima i istine, tek makedonski sajt "mkd.mk" iz izvora bliskih rukovodstvu makedonske košarkaške federacije saznaje da je srpski trener najozbiljniji kandidat da preuzme mesto selektora Makedonije.


Makedonski mediji navode da je Danijel Dimevski, prvi čovek makedonske košarke, imao prvi razgovor sa strategom Kragujevčana. Međutim, Nikolić nije i jedini kandidat, jer se kao potencijalni selektori pominju Luka Bjanki, trenutno trener Sijene, kao i Memi Bećirović, bivši trener reprezentacije Slovenije, koji je trenutno angažovan u nacionalnom timu Irana.


Makedonija je na minulom prvenstvu Evrope, održanom u Litvaniji, bila najveće iznenađenje, ostvarivši istorijski uspeh osvajanjem četvrtog mesta. U finalu im je za dlaku izmakla i medalja, pošto su poraženi od Rusije rezultatom 72:68.


U međuvremenu, Nikolić je baš u Skoplju u subotu ostvario prvu pobedu u novoj sezoni jadranske ABA lige, pošto je njegov Radnički kao gost slavio u 4. kolu protiv ekipe MZT-a rezultatom 83:75.


Kragujevčani su delovali sigurno u Skoplju, pa je Radnički već na poluvremenu vodio sa 44:32. U gostujućem taboru treba istaći učinak četvorice košarkaša - Ćapina, Borisova, Ameninga i Vortingtona. Prva dvojica su postigla po 16 poena, dok je Amening ubacio 15, a Vortington poen manje. Kod domaćina istakao se Stojanovski sa 19 poena.

2024 © - Vesti online