Ponedeljak 15.10.2012.
10:49
rts

Filmski praznik za decu

Festival "Kids fest" u ponedeljak otvara vrata najmlađim filmofilima u Srbiji. Sa idejom da osmi put prikaže najkvalitetnija ostvarenja iz celog sveta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i drugim gradovima, do 21. oktobra predstaviće 13 novih filmova.

"Kids fest" predstavlja i filmove zanimljive starijem školskom uzrastu - priče o prijateljstvu, ljubavi i uzbudljive misterije i avanture.


Izdvajamo francuski hit 2Rat dugmića" zasnovan na jednom od najpoznatijih romana za decu, kao i holandske igrane filmove prikazane na festivalima u Berlinu i Torontu: Kauboj, Tata, vrati se kući i Mali vukodlak.

Manifestacija u svetu rasprostranjena, a kod nas jedinstvena, priprema buduću filmsku publiku da oseti čari pokretnih slika na velikom platnu u bioskopskoj sali.

I ovo festivalsko izdanje biće prilika za susret sa zanimljivim dokumentarcima o prirodi koji se retko nađu na repertoaru, poput britanskog Kralja pingvina i francuskog Beni se vraća kući.

Animirani filmovi tradicionalno privlače pažnju publike „Kids festa". Ovoga puta to će učiniti Gumeni Tarzan u tri-de tehnici, zatim peruanska Priča o delfinu sanjaru, češke Igračke sa tavana, kao i Marko Makako, zabavan španski film kojim počinje "Kids fest".

Na svečanom otvaranju biće proglašen pobednik konkursa „Snimi svoj film - Moje školsko".

"Ponosni smo na konkurs koji je trajao 20 dana, a na koji je pristiglo 130 filmića. Prilično veliki odziv nam daje veru da radimo pravu stvar. Kada 'Kids fest' počne, takođe, na njemu se dešavaju edukativne radionice koje nas uče kako da budemo bolji ili da unapredimo ono što smo već naučili", istakao je umetnički direktor Festivala Igor Stanković.

2024 © - Vesti online