Nedelja 14.10.2012.
21:33
Vestionline, Kurir

Huligani verbalno napali Kolarova na Marakani

Na meti navijača Crvene zvezde - Aleksandar Kolarov

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milivoj Mirkov kaže da upravna zgrada Crvene zvezde nije restriktivni prostor i da nema ničega čudnog što su navijači bili u svojim prostorijama.

On kaže da bezbednost Aleksandra Kolarova nije bila ugrožena nijednog trenutka jer su ga pristalice crveno-belih samo verbalno napale, bez ikakvog fizičkog kontakta, ali priznaje da je moglo doći do incidenta.

"Najbitnije od svega je da se Kolarovu ništa nije dogodilo, niti je postojala bojazan za njegovu bezbednost jer su ga navijači samo vređali, a nije bilo fizičkog kontakta.

Hipotetički, postojala je mogućnost da ga navijači pogode nekim predmetom, ali to je izvan domašaja FSS, budući da nemamo kontrolu nad celokupnom upravnom zgradom", kaže Mirkov i objašnjava:

"Upravna zgrada je deo Sportskog društva, a ne FK Crvena zvezda, i FSS kao organizator utakmice nema ingerencije nad njom, jer ona nije restriktivni prostor.

Preciznije rečeno, veći njen deo nije. Mi obezbeđujemo svlačionice i prostor ispred ulaza, i ne možemo nekome da zabranimo boravak u svojim prostorijama, jer se tamo nalaze i drugi klubovi sportskog društva. Restriktivni prostor može da bude narušen na dva načina - ulaskom u njega ili ubacivanjem određenih predmeta, a u petak ni jedno ni drugo nije bio slučaj".

Posdetimo, da su navijači Crvene zvezde posle utakmice Srbije i Belgije verbalno napali Aleksandra Kolarova. Njima se nije svideo njegov gest kada je, izlazeći sa terena, stavio ruku na desno uvo, što simbolično znači: "Nisam vas dobro čuo".

Ovaj incident na stadionu bio je samo uvertira u ono što se desilo kasnije. Kada je Kolarov hteo da uđe u autobus, sa terase prvog sprata upravne zgrade Crvene zvezde počele su da stižu uvrede:

"Majmune, šta ti znači ona ruka na uvetu? Ne čuješ dobro? Vrati se u onaj Siti kod Balotelija i one grobarske pi.ke Savića! Fudbaler Srbije je potom otišao ispod terase da se razjasni s huliganima.

"Koji je vaš problem? - jedino je što je uspeo da kaže, a onda je usledila nova salva uvreda: "Igrate ko pi.ke! Je.’o te onaj tvoj drug Mustafa!

Ko zna kako bi se sve završilo da se u tom trenutku nisu pojavili Bane Ivanović i Siniša Mihajlović, koji su Kolarova odveli do autobusa.

2024 © - Vesti online