Utorak 02.02.2010.
11:32
vecernji.hr

Predao se osumnjičeni za Pukanićevo ubistvo

Bojan Gudurić

Gudurć se predao dan uoči početka suđenja u zagrebačkom Županijskom sudu. On je jedini osumnjičeni koji je bio u bekstvu, a MUP Hrvatske ponudio je nagradu od 100.000 kuna (13.700 evra) za svaku informaciju koja bi mogla dovesti do njegovog hapšenja.

Pukanić i njegov saradnik Niko Franjić ubijeni su eksplozivnom napravom 23. oktobra 2008. godine, a za podmetanje bombe osumnjičen je bivši pripadnik "crvenih beretki" Željko Milovanović.

Eksplozivna naprava je, prema nalazima istrage, najverovatnije sastavljena u Novom Sadu, a sumnja se da ju je iz Srbije u Hrvatsku prebacio Gudurić, koji ima kriminalni dosije i učestvovao je u više pljački u Vojvodini.

Do njegovog povezivanja s atentanom na Pukanića bilo je manje poznato da je stručnjak za eksploziv, naročito za sofisticirane eksplozivne naprave, a tome ga je naučio jedan bivši vojni specijalac iz Novog Sada, piše "Večernji list".

Hrvatska policija je za ubistvo Pukanića i Franića, pored Milovanovića i Gudurića, optužila rođake Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića Kardinala. Oni se terete da su to učinili po narudžbi državljanina Srbije Sretena Jocića, poznatog po nadimku Joca Amsterdam, koji im je za to, navodno, platio 1,5 milion evra.

Gudurić - student prava

 

Bojan Gudurić (27) zvani Bajone je još sa 24, kao član kriminalne grupe optužen  za teška razbojništva počinjena u Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Srbobranu, u drugoj polovini 2004. i početkom 2005. godine. Njihove mete su uglavnom bile benzinske stanice, kladionice, zlatare, poslovni prostori, a tužilaštvo je utvrdilo da je plen vredeo 2.2 miliona dinara. Gudurićeva grupa je pljačkala maskirana, naoružana do zuba, a žrtve koje sse nađu na licu mesta su vezivali selotejpom. Studirao je pravo u Novom Sadu.

2024 © - Vesti online