Subota 13.10.2012.
16:35
Beta

"Autonomija Vojvodine u Srbiji, ne protiv Srbije"

Premijer Srbije Ivica Dačić

"Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i ja delimo stav da je autonomija Vojvodine autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije", rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa Pajtićem.

Dačić je ocenio da je pitanje autonomije Vojvodine ozbiljno pitanje čija zloupotreba može da dovede do teških posledica.

"To što bi moja politička grupacija volela da sruši Bojana Pajtića ili njegova mene i ovu Vladu potpuno je odvojeno od državnih pitanja, jer ovde nisu u pitanju stranački i lični odnosi", rekao je Dačić.

Naveo je da se zbog toga pitanju autonomije Vojvodine mora pristupiti kroz državno jedinstvo i ozbiljnost.

Pajtić je rekao da je sa Dačićem postignuta saglasnost da bi postojeći nivo nadležnosti Vojvodine trebalo da bude sačuvan. Prema njegovim rečima, Ustav Srbije i Statut Vojvodine trebalo bi da budu primenjeni i kada je u pitanju dimenzionisanje budžeta
Vojvodine.

Pajtić je najavio da će pokrajinske vlasti raditi na Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine kako bi se ubuduće izbegli problemi oko visine pokrajinskog budžeta.

Pajtić je objasnio da će na taj način biti definisani i izvorni prihodi Vojvodine.

Dačić i Pajtić su najavili da će ubuduće biti uspostavljena stalna komunikacija i koordinacija u rešavanju tehničkih i političkih problema između Beograda i Novog Sada.

2024 © - Vesti online