Subota 13.10.2012.
15:20
Blic

PUPS i SPS čuvaju Đilasa u Beogradu

Siguran na mestu gradonačelnika Beograda: Dragan Đilas
 

Izvor "Blica" iz SNS kaže da naprednjaci pitanje rušenja vlasti u Beogradu neće pokretati dok se ne vidi rasplet izbora u DS.

- Nakon izbora u DS bilo da pobedi Đilas ili Tadić, doći će do raskola unutar te stranke. Stvari između njih i u gradu verovatno neće biti najbolje, pa je onda moguće i da dođe i do trzavica unutar sadašnje vladajuće većine - kaže izvor "Blica" iz SNS.

Sve češće se mogu čuti i priče da lider naprednjaka Aleksandar Vučić čeka da vidi rezultate izbora u DS, posle čega bi pokušao da napravi dogovor sa Đilasom ako bude izabran za predsednika demokrata. Matematička računica ukazuje da naprednjacima sa 37 odbornika i DSS-u sa 10 odbornika fali još najmanje devet odbornika ako žele da smene vlast u gradu.

U PUPS-u, koji ima svoju odborničku grupu u gradskom parlamentu nezavisno od SPS-JS sa kojima su izašli na izbore, a koju čine četiri odbornika PUPS i jedan nestranački, ponavljaju da nisu razmatrali mogućnost promene vlasti u gradu, sve dok se poštuju, kako navode, njihovi principi sprovođenja socijalne politike u gradu.

Od 50 odbornika sa liste demokrata četvoro je iz SDPS Rasima Ljajića, koji kaže za "Blic" da odbornici iz njegove stranke ostaju uz demokrate i da neće glasati za smenu vlasti ako se i pokrene to pitanje, kao i da to dosad od njega niko i nije tražio.

I beogradski socijalisti, čiji je lider Aleksandar Antić, koji je inače u odličnim odnosima sa Đilasom, ponavljaju da nema ništa novo po pitanju promene vlasti u gradu, kao i da o tome ni sa kim nisu razgovarali. Oni zajedno sa JS imaju svoju odborničku grupu koju čini šest odbornika iz SPS i dva iz JS. Dragan Marković Palma, lider JS, navodi da ga smena gradske vlasti "ne interesuje".

2024 © - Vesti online