Subota 13.10.2012.
13:02 >> 17:22h
Beta, Blic

Dačić: Nije određen tim za pregovore

Dačić: Ne može na čelu pregovaračkog tima da bude neki činovnik
 

"Niko od nas ne sme da beži od odgovornosti, jer nas narod nije birao da bežimo od odgovornosti", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle potpisivanja sporazuma o isporuci ruskog gasa.

Međutim, kako je potvrđeno beogradskom "Blicu" iz krugova bliskih srpskom premijeru i kabinetu šefice diplomatije EU Ketrin Ešton, koja će voditi pregovore, premijer Srbije biće glavni pregovarač u ime Srbije, tokom razgovora o konačnom rešenju za Kosovo.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je da će predložiti Dačića za šefa tima Beograda za pregovore s Prištinom. Izvori "Blica" iz diplomatskih krugova u Briselu kažu da su kabineti Eštonove, Nikolića, Dačića i Tačija u intenzivnim kontaktima i da se usaglašavaju teme, kao i da je Nikolić dao do znanja da želi da se kosovsko pitanje reši već u prvoj godini mandata ove vlade.

"Ako u pregovorima učestvuje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton onda se sigurno ne može očekivati da na čelu tima Beograda bude pomoćnik ministra ili neki činovnik", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online