Subota 13.10.2012.
11:08
Vestionline

Štimac: Nismo izgubili smirenost

Igor Štimac posle pobedonosnog gola Rakitića 

Selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac je posle pobede nad Makedonijom u Skoplju sa 1:2 rekao da su igrači poštovali ono što im je on rekao.

"Vatreni" su do pobede stigli zahvaljujući golovima Ćorluke i Rakitića.


"Jako sam zadovoljan, odigrali smo vrhunsku utakmicu. Došli smo puni samopuzdanja bez obzira na sve loše stvari koje nas okružuju, nismo izgubili smirenost kod negativnog rezultata, sve je išlo kako smo planirali. Nikada ne računate da ćete primiti gol u ranoj fazi, ali morate biti spremni i na to. Nije Hrvatska delovala bezidejno u sredini, nego su igrači poštovali ono što sam rekao. Uspeli smo da preokrenemo, gurali su nas, na silu tražili izjednačenje ali nisu uspeli", rekao je hrvatski selektor.

Štimac je pohvalio najboljeg igrača utakmice Ivana Rakitića.

"Rakitić je odlično reagovao na naše kritike, postigli smo cilj, ovo je sada drugi Ivan. Uostalom, ovo je njegova prava pozicija u veznom redu. Nama su se najviše potrošili napadači. Sa Samirom sam hteo da dobijem igrača više u polju. On ima sposobnost da se probije jedan na jedan, a to je bio neophodno u situaciji kad su Makedonci više rizikovali", zaključio je Štimac, a potom prozvao navijače.

"Nadam se da će im doći iz g**ice u glavu i da će početi da navijaju za svoju reprezentaciju na pravi način".

2024 © - Vesti online