Petak 12.10.2012.
23:41
Vestionline

Mihajlović: Izgubili smo u prvom poluvremenu

Propustili šanse - Siniša Mihajlović

"Utakmica je izgubljena u prvom poluvremenu. Tu je trebalo da je zatvorimo, kada smo imali šanse. Zaslužili smo da na poluvreme odemo sa dva gola razlike. Poraz od 3:0 je težak, nije bio taj odnos snaga na terenu, ali idemo dalje", rekao je Siniša Mihajlović posle meča na "Marakani".

"Orlovi" su dominirali u prvih 45 minuta, imali nekoliko sjajnih gol šansi koje su propustili, da bi deset minuta pre pauze Kristijan Beteneke kaznio promašaje.

"To je fudbal. U prvom poluvremenu, najboljem od kako smo zajedno, imali smo pet ili šest stopostotnih šansi, ali nismo dali gol. Velika ekipa kažnjava takve greške i Belgija je to uradila. Posle toga smo ponovo deset minuta igrali dobro, a onda ponovo primili gol iz kontre", istakao je Mihajlović i dodao da je njegov tim u nastavku izgubio dah, što je rezultiralo sa još dva gola u našoj mreži.

"Malo naših igrača igra standardno u svojim klubovima. Dok su imali benzina sve je bilo dobro. Nisu u kondiciji i nemaju fizičku pripremu kao igrači koji igraju stalno, to smo i znali, ali ne možemo da promenimo više od tri igrača", istakao je selektor.

Mihajlović je kazao i da naši iskusni fudbaleri nisu učinili ono što je trebalo.

"Možemo svakoga da pobedimo uz igru iz prvog dela, ali sa igrom iz drugog možemo da izgubimo od svakog. To je normalno, jer imamo mlad tim, ali me nerviralo što su se stariji igrači zaletali kada je trebalo da 'stanu na loptu'. Tu mislim na Baneta Ivanovića i Aleksandra Kolarova. Tu smo izgubili utakmicu",
rekao je Mihajlović i dodao:

"Izvinjavam se javno beogradskoj publici zbog kritika i žao mi je što nije nagrađena pobedom", dodao je selektor srpske reprezentacije.

Srbija sledeći meč igra u Skoplju protiv Makedonije za četiri dana, a Mihajlović misli da u igranju kvalifikacija ima još mesta i za popravak igre i stanja na tabeli.

"Imamo još sedam utakmica u kvalifikacijama. Imamo vremena da popravimo i pokvarimo ono što smo napravili. Imamo tri-četiri dana odmora, ako u Makedoniji ponovimo prvo poluvreme i budemo efikasniji možemo da se vratimo sa tri boda", zaključio je Mihajlović.

Vilmots: Imali smo dosta sreće

 

Selektor Belgije Mark Vilmots priznao je da je njegov tim imao sreće u prvih 20 minuta meča, a ocenio je da je za pobedu bila presudna veća mentalna snaga njegovih igrača.

 

"Imali smo sreće u prvih 20 minuta, ali posle smo uspostavili bolju komunikaciju u timu i ravnotežu na terenu. U drugom poluvremenu smo mogli do ubedljivije pobede. Ovo jeste ubedljiv rezultat, večeras ćemo uživati u njemu, ali se sutra okrećemo Škotima. Jača mentalna snaga mog tima je bila presudna i uticala je da prelomimo utakmicu", rekao je Vilmots.

2024 © - Vesti online