Subota 13.10.2012.
03:07
Danas

Tadić gubi u Beogradu, odbori se plaše Đilasa

U strahu od Đilasa, nijedan beogradski odbor ne podržava Tadića
 

Prema rečima sagovornika Danasa, svih 15 opštinskih odbora DS u Beogradu izjasniće se koga kandiduju za predsednika stranke do kraja ovog vikenda i očekuje se da "apsolutno svi" budu za Đilasa.

Za sada su se u prilog gradonačelniku Beograda već izjasnili OO Savski venac, Zvezdara, Palilula, Čukarica, Rakovica, Stari grad, Surčin. Glasanje je bilo tajno samo na Savskom vencu i u Starom gradu, a kod ostalih javno. Izvori lista navode da je u Savskom vencu, koji je tradicionalno uz Tadića, rezultat glasanja bio 20 prema 11 za Đilasa, uz tri uzdržana glasa. Logika je jednostavna - "nijedan odbor ne želi da bude jedini uz Tadića" i nađe se u Đilasovoj nemilosti.
 

Sagovornici Danasa iz Tadićevog štaba objašnjavaju da se demokrate koje sede u opštinskim upravama "plaše Đilasove odmazde", odnosno uplašeni su za svoja radna mesta, a i ne žele da ugroze mogućnost da budu delegati na Izbornoj skupštini 10. novembra.

Pravo kandidovanja osobe za predsednika stranke ima 15 od 17 OO u Beogradu, jer Novi Beograd i Sopot imaju povereništva.

2024 © - Vesti online