Utorak 02.02.2010.
12:00
A. Pandurević - Vesti

Sankcije ostaju dok je Mladić na slobodi

Bivši prvi čovek RS: Mirko Šarović

- Sankcije neće biti ukinute sve dok Mladić ne bude pronađen živ ili mrtav - zapretio je Gregorijan.


Bivši predsednik RS Mirko Šarović u razgovoru za "Vesti" kaže da mu logično zvuče sumnje da je priča o novoj mreži podrške odaslana s ciljem da se ne ukinu zabrane smenjenim funkcionerima.

- Neka prvo predoče dokaze o postojanju te mreže, pa neka onda optužuju - ističe Šarović.


Kada je pre više od dve godine Šarović oslobođen u montiranoj aferi "Privredna banka Srpsko Sarajevo", u okviru koje se vodila i istraga o tome i da li pomaže fantomsku mrežu podrške Radovanu Karadžiću, za koju se na kraju ispostavilo da nije ni postojala, na njegova vrata su ponovo zakucali vojnici NATO-a, a Gregorijan je poručio: "Šaroviću je mesto u zatvoru!"


Rafi iznad Incka


Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko za 15. januar najavio je rehabilitaciju sedam smenjenih funkcionera. Međutim, Gregorijan je u međuvremenu poručio - ništa od rehabilitacija.

 

Na sledećoj sednici PIK-a, koja će biti održana u drugoj polovini februara, prema nezvaničnim saznanjima "Vesti", Ruska Federacija će insistirati na ukidanju zabrana svim smenjenim funkcionerima, a ima ih još više od 100.

- Mirko Šarović je odobrio penzionisanje Ratka Mladića u februaru 2002. godine, sedam godina nakon što je on optužen za najgora zlodela protiv čovečanstva. Krajnje je vreme da se Šarović suoči sa sudom i odgovara za svoju ulogu kada je Mladić u pitanju - rekao je tada Gregorijan.


Šarović pak tvrdi da je reč o notornim lažima!
- To je obična laž. Voleo bih da Gregorijan pokaže taj papir o navodnom penzionisanju, pa da se uverimo ko ovde govori istinu.

Svakome je jasno da pitanje Mladićeve penzije uopšte i nije bilo u nadležnosti RS, pa takve tvrdnje može plasirati samo onaj ko je ili zlonameran ili neobavešten - kategoričan je bivši predsednik RS.


Odštetu što je više od godinu dana nevin ležao u zatvoru u montiranoj aferi "Privredna banka Srpsko Sarajevo", platiće država BiH. Država je, kaže Šarović, dužna da plati štetu koju nanese svojim građanima, i da ih zaštiti kada im državni organi nanose štetu. Tužbu za namirenje štete za duševnu bol i narušen ugled već je podneo.

2024 © - Vesti online