Petak 12.10.2012.
18:15
Beta

Hrvatska: Suprug i sin zamenice tužioca umešani u kupovinu ispita

Afera u Hrvatskoj: Suprug i sin zamenice tužioca umešani u kupovina ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu
 

"Jedino što mogu da kažem je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo, u zavisnosti od utvrđenih činjenica, doneti odluku", rekao je Bajić novinarima u Saboru.

On je precizirao da bi odluka mogla da bude doneta iduće sedmice.

Suprug i sin zamenice državnog tužioca Hrvatske Višnje Lončar uhapšeni su u utorak, zajedno sa još deset osoba, zbog sumnje da su kupovali ispite na Medicinskom fakultetu.

Sin je pušten da se brani sa slobode, a suprugu i još četvorici osumnjičenih Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor.

Pritvor je, među ostalima, određen i profesoru anatomije na Medicinskom fakulutetu Zlatku Keloviću koji se osumnjičen da je u tri slučaja "prodao" ispit po cenama od 1.000 do 2.000 evra.

Prema pisanju hrvatskih medija, antikorupcijska akcija na Medicinskom fakultetu se zakomplikovala kada je nedavno uhapšeni policajac, osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, upozorio ćerku Višnje Lončar da joj tatu prisluškuju.

Ta informacija je došla do Višnje Lončar koja je sve prijavila glavnom državnom tužiocu. Prema dosadašnjim informacija, ona navodno nije znala da su joj sin, student prve godine Medicinskog fakulteta, i suprug, koji je hirurg u jednoj zagrebačkoj bolnici, upleteni u korupciju na fakultetu.

Glavni državni tužilac Hrvatske ima oko 20 zamenika.

2024 © - Vesti online