Petak 12.10.2012.
01:47
Večernje novosti

Valjevo: Komandir nokautirao policajca?

Foto - arhiva: Policajac tvrdi da sukob s komandirom traje već dve godine...
 


Terzić ističe da je, kad je u sredu uveče automobilom “pežo“ pošao kod prijatelja, u retrovizoru primetio da se u vozilu iza nalazi njegov pretpostavljeni. Obojica, veli, nisu bili na dužnosti.


- Kad mi je komandir pokazao da se zaustavim, to sam učinio i otvorio prozor, čekajući da čujem razlog zbog čega mi je naložio da stanem - objašnjava Terzić. - Umesto objašnjenja, komandir je počeo da me vređa, a kad sam, ne želeći da sa njim ulazim u svađu, nameravao da pokrenem automobil, pokušao je da izvadi ključeve iz kontakt-brave, pritom polomivši komandu za brisače na volanu. Uspeo sam nekako da upalim kola, ali me je onda Vilotijević snažno pesnicom udario u levo uvo.

Sukob postoji od ranije?

- Ne sporim da sam vozio neregistrovani automobil, ali to nije razlog da me starešina udari pesnicom - kaže Terzić. - Sukob sa komandirom Vilotijevićem datira od pre dve godine, kad sam odbio da na njegov zahtev povučem krivičnu prijavu koju sam privatno podneo protiv jednog lekara zbog neukazivanja pomoći.

Saobraćajac je, kaže, odmah otišao u Urgentni centar Zdravstvenog centra u Valjevu.


- Komandira sam iste večeri prijavio dežurnoj službi valjevske policije - kaže Terzić. - Policajci, međutim, nisu prihvatili moj zahtev da Vilotijeviću urade alko-test, uzmu otiske sa mojih kola i evidentiraju da je slomljena ručica - komanda brisača na volanu.


Aleksandar Vilotijević, tvrdi da Terzića nije udario. U izveštaju o događaju, koji je sačinio, naveo je da je Terzića zatekao u automobilu bez registarskih tablica, te mu je naložio da se zaustavi i sačeka patrolu.


- Terzić je počeo da me vređa i pobegao je kolima, ne sačekavši patrolu - tvrdi Vilotijević.


U PU u Valjevu sprovode istragu o ovom događaju.

2024 © - Vesti online