Petak 12.10.2012.
03:04
telegraf.rs

Pregovori završeni: Narodna TV startuje na Božić

Postigli dogovor: Saša Popović i Željko Mitrović
 

Suvlasnik “Granda” u ovaj posao ulazi zajedno sa nekoliko srpskih kompanija, koje će uložiti svež novac u produkciju i izgradnju novog studija. Takođe, Popović se sa Mitrovićem dogovorio i da nova televizija u prvo vreme koristiti informativni program, kao i studijske kapacitete TV “Pink” u Šimanovcima.

Vlasnici Avale

Da podsetimo, prethodni vlasnici TV "Avala" su, prema Agenciji za privredne registre, bili Jonas Kraus Verner, advokat iz Beča, u čijem vlasništvu je bilo 48,41 odsto akcija, srpski biznismen Danko Đunić, sa približno 46 odsto akcija i Željko Mitrović sa 4,95.

Pregovori između Saše Popovića sa jedne, i Željka Mitrovića i suvlasnika “Avale” sa druge strane, su počeli još u avgustu, piše "Telegraf".

Zainteresovanost Saše Popovića za ovu kupovinu nijednog trenutka nije bila sporna, ali je suvlasnika “Grand produkcije” u namerama kolebala činjenica da je u paketu sa TV “Avala” išao i dug čiji se iznos procenjivao na sedam do osam miliona evra.

Takođe, ova TV stanica ima i neizmirene obaveze prema Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) koji iznosi više od 25 miliona dinara (naknada za emitovanje), zbog čega je “Avala” mesecima bila u opasnosti da izgubi licencu i frekvenciju. Međutim, poslednjih dana “Avala” je počela da otplaćuje dug prema RRA, ali ostao je gorući problem neisplaćenih plata i honorara zaposlenima, koji su u prethodne dve godine nekoliko puta štrajkovali.

2024 © - Vesti online