Četvrtak 11.10.2012.
22:11
Beta

Vučić: Slučaj "Vojvodina put" potpuno jasan

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić
 

"To je jedna specifična i važna akcija koju smo od početka do kraja pratili i snimili u trenutku primopredaje novca. Sve je zabeleženo i video i audio. Retki su tako čisti slučajevi, nažalost", rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov, koji se nalazi u pritvoru, osumnjičen je da je naložio direktoru preduzeća "8. avgust", čiji je osnivač opština, da bez postupka javne nabavke za asfaltiranje parkinga na bazenu u Srpskoj Crnji i potpisanog ugovora između opštine Nova Crnja i Vojvodina put AD, izda lažne fakture opštini.

Time je preduzeću Vojvodina put Dušana Borovice omogućeno korišćenje goriva i nabavka građevinskog materijala u iznosu od 3.100.000 dinara, što je platila opština Nova Crnja.

Postupak javne nabavke sproveden je naknadno, po završetku ovih radova, i za isti posao zaključen je ugovor koji su potpisali direktor Vojvodina puta i Pera Milankov, na osnovu čega je sa računa opštine uplaćeno 3,9 miliona dinara na račun preduzeća "Borovica transport", čiji je vlasnik takođe Dušan Borovica.

Sa računa "Borovica transporta" podignut je iznos od 2,5 miliona dinara, od čega je Dušan Borovica predao Peri Milankovu 1,4 milona dinara. Osumnjičeni su pribavili korist Peri Milankovu i preduzeću "Borovica transport" u iznosu od 3.100.000 dinara i time oštetili budžet opštine Nova Crnja.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu, navodi se u saopštenju MUP-a.

2024 © - Vesti online