Četvrtak 11.10.2012.
16:24 >> 18:25h
Beta

Srbi pretučeni na severu Kosova

Albanci presreli Srbe na seoskom putu

Prema rečima očevidaca, napadači su se dovezli crnim BMW-om, presreli automobil u kome su bili Petar Baltić i Ivan Pavlović i potom ih fizički napali. Naneli su im povrede po glavi i telu, zbog čega su prevezeni u bolnicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Zamenik regionalnog direktora KPS-a za sever Kosova Ergin Medić potvrdio je za Betu da se incident dogodio i dodao da je rano da se govori o detaljima.

"Dva lica srpske nacionalnosti su povređena i njima se ukazuje lekarska pomoć posle čega ćemo od njih uzeti izjave", rekao je Medić i dodao da je policija na mestu gde se incident dogodio.

U selu Suvi Do žive i Srbi i Albanci, a naselje je udaljeno samo nekoliko kilometara od severne Kosovske Mitrovice.

Pantić: Cilj napada je zastrašivanje

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da današnji napad na dvojicu Srba na severu Kosova predstavlja nastavak politike pritiska kako bi se Srbi iselili.

"Cilj napada je da se Srbi zastraše i isele iz jedinog sela nadomak Kosovske Mitrovice u kome živi još oko 40 srpskih porodica, a u planu je i naseljavanje još 36 porodica raseljenih u zgradu čiju izgradnju finansira Skupština opštine Kosovska Mitrovica", rekao je Pantić za agenciju Beta.

Pantić tvrdi da je jedan od napadača bivši pripadnik OVK Gzim Rama zvani Paša. "Očekujemo da Euleks hitno preduzme akciju i uhapsi Ramu", rekao je Pantić.

2024 © - Vesti online