Utorak 02.02.2010.
01:10
Vestionline

Peca harmonikaš: Oženiću celo selo!

Činilo se da je bajka "Čarobni Svirač" ostala samo priča za malu decu iz koje treba izvući neku poentu,ali niko nije očekivao da i Srbija ima svog Čarobnog Svirača koji je u stanju da svojom energijom probudi ljude i sam pokrene pokrene uspavani sistem.

U početku je izgledalo da Peca harmonikaš pokušava da započne nemoguću misiju, da Oženi celo selo! Danas je ta misija postala stvarnost!

  

Peca i žene
 

Njegov otac Čedomir je nekada bio seoski matičar i venčao 2000 parova, a danas je Matejevac selo gde je svaki treći mušakarac neoženjen...I to je Pecu motivisalo da krene u originalnu akciju- da snimi prezentacije potencijalnih muškaraca i da ih ponudi gradskoj Opštini Pantelej u Nišu i zatraži tehničku pomoć.

Amsterdam

 

Film je izazvao izuzetnu pažnju u Srbiji i Evropi i premijera je zakazana na najvećem dokumentarnom festivalu u evropi IDFA u Amsterdamu u novembru 2010.

Opština Pantelej se pokazala opštinom otvorenog uma i ideja je zaživela....

Peca je probudio svoje selo...Što svojom čarobnom harmonikom, uz numeru "Oženiću celo selo, makar mi preselo", što svojim ličnim primerom da i on konačno nađe ženu svog života, je je i on neoženjen....

Nakon godinu dana prva prezentacija kandidata našla se u prostoriji za "buduće brakove“ u Opštini Pantelej u Nišu.

  

Soba za buduće brakove
 

Sada žene i zainteresovane devojke mogu doći u Opštinu Pantelej i pogledati kanditate i preko Pece stupiti lično u kontakt sa svakim od izabranika.

  

Škola plesa
 

Ovaj jedinstveni projekat od početka prati produkcija "Optimistic film" koja je jedan od idejnih pokretača i u režiji Željka Mirkovića snima dokumentarni film "Oženiću celo selo“.

"Optimistic film" na snimanju
 

I upravo, Predrag Nikolić Peca i  "Optimistic film" pozivaju zainteresovane buduće mlade da se uključe u projekat i jave Opštini Pantelej u Nišu i pogledaju kandidature budućih mladoženja i kasnije stupe u kontakt sa njima preko našeg čarobnog svirača Pece.

2024 © - Vesti online