Četvrtak 11.10.2012.
14:02
Vestionline

Popović i Fjodorov o poljoprivrednoj saradnji Srbije i Rusije

Nenad Popović je bio specijalni gost ruskog ministra poljoprivrede Nikolaja Fjodorova na otvaranju Sajma poljoprivrede "Zlatna jesen 2012" u Moskvi
 

Otvaranju Sajma poljoprivrede u Moskvi prethodio je radni sastanak potpredsednika Popovića sa ministrom Fjodorovim na kojem su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje Ruske Federacije i Srbije u oblasti poljoprivrede.

Popović je istakao da “podatak da izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Rusiju svake godine raste za 50 odsto, a voća čak za 100 odsto, pokazuje veliku tražnju ruskog tržišta za proizvodima iz Srbije”.

Potpredsednik Skupštine Srbije je naglasio da srpski poljoprivrednici treba još više da se orjentišu ka izvozu na rusko tržište zbog olakšica koje im pruža bescarinski sporazum sa Rusijom.


U okviru svojih međunarodnih aktivnosti u Rusiji, Nenad Popović se u Moskvi sastao i sa prvim potpredsednikom ruske Dume i visokim funkcionerom vladajuće partije Jedinstvena Rusija, Andrejom Vorobjovim. Vorobjov je izrazio uverenje da će ekonomski i politički odnosi dve zemlje biti još jači u budućnosti, potvrdivši još jednom principijelnu poršku Rusije politici očuvanja Kosova i Metohije u granicama Srbije.

2024 © - Vesti online