Četvrtak 11.10.2012.
12:54
NIN

"Kriv sam ja, ali kriv je i Đilas"

Đilas, kao zamenik predsednika stranke, treba da preuzme odgovornost : Dušan Petrović
 

"Kao zamenik predsednika stranke, do Skupštine DS iz 2010, bio sam odgovoran za organizaciju stranke. U tom smislu, osećam odgovornost za izborni rezultat. Nije moguće da se predsednik stranke, u isto vreme dok je predsednik republike, bavi stranačkom organizacijom", kazao je on u intervjuu za NIN.

"S druge strane, smatram da još veću odgovornost ima Dragan Đilas koji je postao zamenik predsednika stranke posle mene i takođe zadužen za stranačku organizaciju. Što se tiče Tadića, on je uradio sve što je mogao da bi izbori završeni najpovoljnije po DS", dodao je Petrović.

On je naveo i da je Tadić, donoseći odluku da skrati predsednički mandat napravio korak kojim je stvorio veću mogućnost da građani podrže program DS.

"Pre svega, trebalo je dobiti novu energiju i novi mandat za rešenje kosovskog pitanja i snažne ekonomske reforme bez kojih nije moguće poboljšati životni standard građana.

Tadić je znao kakvom se političkom riziku izlaže, ali je lični politički interes podredio opštoj stvari. Sve što predstavlja tehnički deo posla, a to je mobilizacija stranačkih potencijala u predizbornoj kampanji, nije bio Tadićev posao. Zato mislim da Tadić nije trebalo da podnese ostavku na mesto predsednika DS, a da Đilas, kao zamenik predsednika stranke, treba da preuzme odgovornost", naveo je Petrović.

2024 © - Vesti online