Četvrtak 11.10.2012.
11:49
Vijesti

"Nećemo poništiti Milovo priznanje Kosova"

Crnogorska vlast je ili servilno izvršila dobijene naloge sa strane ili projektovala da će priznanjem Kosova dobiti neku nagradu: Lekić
 

"Međunarodno pravo ne poznaje kategoriju poništavanja odluka prethodnih vlada o priznavanju država", rekao je Lekić i dodao da većinska crnogorska javnost nije zadovoljna načinom na koji je vlast donela odluku o priznavanju Kosova, bez elementarnog konsultovanja volje građana.


"Crnogorska vlast je ili servilno izvršila dobijene naloge sa strane ili projektovala da će priznanjem Kosova dobiti neku nagradu", rekao je "Vijestima" Lekić i dodao da Demokratski front namerava da intenzivno sarađuje sa međunarodnim faktorom, ali ne na tim principima.

* "Demokratski front je mamac za lakoverne Srbe"

 

* "Nema ljubavi između Srbije i Crne Gore"

Prema njegovim rečima, u slučaju da im građani ukažu poverenje, na međunarodnom planu će nastaviti tamo gde je stala prethodna vlada, što znači i uvažavanje prethodno usvojenih međunarodnih obaveza.


"I povodom Kosova bismo imali aktivnu politiku, u više segmenata, kako prema crnogorskoj manjini tamo, tako prema problemu izbeglica sa Kosova u Crnoj Gori", rekao je Lekić.

2024 © - Vesti online