Četvrtak 11.10.2012.
11:37
trojka.rs

Deco, napravite Molotovljev koktel

Tunižanski časopis za decu "Kaws Kouzah" ("Duga") objavio je u svojoj rubrici Kutak znanja detaljan i ilustrovan tekst o pravljenju eksplozivne naprave
 

Magazin "Kaws Kouzah" ("Duga") objavio je u svojoj rubrici Kutak znanja detaljan i ilustrovan tekst o pravljenju eksplozivne naprave. U tekstu se, između ostalog, navodi da je "Molotovljev koktel ručno napravljeno zapaljivo oružje koje se sastoji od staklene flaše i zamotane tkanine umočene u zapaljivu tečnost – naftu, alkohol ili benzin". U tekstu se navodi i da je potrebno da se taj "predmet zapali i baci na neprijatelja. Nakon inicijalnog kontakta, boca se razbija i prodire do mete".

Detaljno opisano šta je Molotovljev koktel, poreklo naziva, kako se pravi i koristi...
 

U članku se navodi i poreklo naziva ovog oružja.

"Ime su skovali finski vojnici u Drugom svetskom ratu u čast Vjačeslava Molotova, ministra spoljnih poslova Sovjetskog saveza tokom Zimskog rata, takođe poznatog i kao Sovjetsko-finski rat 1939-1940. godine."

Tunižansko ministarstvo za pitanja žena i porodice izrazilo je zabrinutost zbog toga što smatraju da sadržaj ovog članka predstavlja opasnost po dečje živote jer ih "podstiče" na upotrebu Molotovljevih koktela u "vandalskim ili terorističkim" akcijama.

Direktor časopisa Mongi Šebi se u izjavi za sajt afrik.com izvinio i rekao da je u pitanju "greška u proceni".

Da podsetimo, u Sjedinjenim Američkim Državama u prodaji se nalaze bojanke i albumi za sličice uz pomoć kojih mali Amerikanci mogu naučiti ko su teroristi, a među kojima se nalazi i Džulijan Asanž.

2024 © - Vesti online