Četvrtak 11.10.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: Vesti

Novi hirurški zahvat u novembru

Sve teže podnosi hendikep: Nadica Jelić sa majkom
 

- Veoma povučena, kad je bila dete nekako je lakše podnosila svoj hendikep. Kako godine prolaze sve joj je teže, verovatno i zbog toga što je svesnija koliko joj to onemogućava normalan život i budućnost. Školu je morala da prekine, posla nema, bukvalno je sve vreme u kući. I nije ni čudno što je veoma ćutljiva i tužna - kaže njena majka Branka, jedina u domu Jelića koja radi i izdržava porodicu u kojoj su pored Nadice i njenog oca i dve sestre.


Skromna plata radnice u novobečejskoj fabrici obuće, koja ne prelazi 20.000 dinara, porodici jedva omogućava goli život, pa je otuda i Brankina najveća briga kako doći do novca za operaciju katarakte koju su novosadski lekari planirali za novembar.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Radim i po deset sati, kada je to moguće i subotom, ali teško da mogu da uštedim 1.200 evra koliko je potrebno za jedno oko. A Nadici su oba oko zahvaćena kataraktom, s tim što je prvo planirano da se radi desno oko, a za šest meseci levo. Verujte, najteže je kada za nešto morate da molite. Ali svaka majka, svaki roditelj će me razumeti - rekla je gušeći suze majka devojke iz Kumana kojoj su sada jedina nada ljudi dobre volje.


Oni su joj pomogli da 1997. godine ode prvi put u Rusiju, ali da ode i 2.000. godine na drugu operaciju. I sada mogu da joj pomognu samo humanisti iz dijaspore. Operacija bi bila obavljena u Novom Sadu, u koji često dolaze i ruski lekari.


Nadica veruje da je u njihovim i vašim rukama i njena sudbina.

2024 © - Vesti online