Četvrtak 11.10.2012.
03:03
Večernje novosti

Peranović tukao i davio Zarupca

Ubijeni Nebojša Zarubac i jedini osumnjičeni za njegovu smrt, sveštenik Branislav Peranović
 

Zarubac je ubijen 6. avgusta u pomoćnoj zgradi porodične kuće Peranovića, koja je služila i kao kapela. Kako je u istrazi otkriveno, štićenik je zadobio između 50 i 100 udaraca maslinovim štapom dužine 140 centimetara sa metalnim ojačanjem na vrhu. Od batinanja se više puta uneredio, a umro je od posledica gušenja u sopstvenom želudačnom sadržaju.


- U zapisniku jasno piše da na telu postoji i prelom desnog roga grlne hrskavice. Veruje se da je slomljena hvatanjem za vrat. Zaključak je, svakako, da je smrt bila nasilna i da je nastala gušenjem u želudačnom sadržaju, do čega je došlo zbog težine i intenziteta povreda - rekao je za “Večernje novosti“ advokat Dušan Pašić, koji zastupa porodicu Zarubac.
 

Postupak

U dosadašnjem postupku, u sudu u Šapcu saslušani su Peranovićeva supruga Milanka i sin Petar, vaspitači i pomoćnici u Centru - Nemanja Radosavljević Keba i Dragan Mitev Mrvica. Pred istražnog sudiju stali su žrtvin otac Miloš Zarubac i stric Zoran, kao i sestra Nevena, koja mu je i pomogla da ode na lečenje od droge.

Sledeći korak u istrazi protiv Branislava Peranovića, koga tužilaštvo tereti za svirepo ubistvo, jeste sudskomedicinsko veštačenje. Kako pišu “Večernje novosti“, kompletna dokumentacija obdukcionog zapisnika sa hemijsko-toksikološkom analizom, već je prosleđena veštacima u Beogradu, koji sada treba da analiziraju povrede, sredstvo kojim su nanete i sve ostale okolnosti.


Po pisanju beogradskog dnevnika, pop Peranović jedno vreme boravio je u zatvorskoj bolnici CZ u Beogradu, gde je bio upućen radi veštačenja psihičkog stanja u momentu izvršenja krivičnog dela i upravo je vraćen u pritvorsku jedinicu u Šapcu. Pored izveštaja psihijatara o njegovoj uračunljivosti, istraga će morati da sačeka i analizu biološkog materijala uzetog na mestu zločina.

2024 © - Vesti online