Četvrtak 11.10.2012.
10:03
Vestionline, Blic

Vilmots: Srbija je favorit na Marakani

Selektor Belgije - Mark Volmots

Selektor Mark Vilmots suočen je sa brojnim kadrovskim problemima pred gostovanje "orlovima". Posle otkaza Romelua Lukaku zbog povrede, Felaini se vratio u Everton iz istog razloga, a do pred sam meč neće znati da li može da računa na kapitena Vensana Kompanija.

"Kompani je poslednja tri dana trenirao odvojeno, ali mislim da će u četvrtak moći da radi sa ekipom. Svi znaju koliko je Vensan bitan za našu ekipu, i na terenu i van njega, ali nije isključeno da preskoči duel sa Srbijom", rekao je Vilmots posle trećeg treninga u kampu Anderlehta.

Belgijski mediji prenose i da je njihovog selektora obradovao oporavak Aksela Vitsela i Giljema Žilea, na koje će moći da računa, ali je i pored toga želeo da skine pritisak sa svojih izabranika.

"Srbija igra na svom terenu, zato je favorit. Veče pred nama ćemo posvetiti detaljnoj analizi njihove igre i formacije iz prethodne dve utakmice", otkrio je Vilmots naredne korake belgijskog tima.

Defanzivac "đavola" Jan Vertongen ističe da će im okršaj sa "orlovima" u Beogradu biti jedan od najtežih u grupi A.

"Svi znamo da nam je ova utakmica od velikog značaja i moramo oštro da uđemo. Idemo po tri boda, ali moramo da budemo izuzetno oprezni u odbrani. Srbija stvara nov tim i ima mnogo novih igrača, a mi smo bili u toj situaciji pre nekoliko godina i znamo koliko je teško", poručio je odbrambeni igrač Totenhema.

2024 © - Vesti online